18 Mei 2021

Op het kloosterpad

Ga naar overzicht

Deel op:

anwege het Kloosterjaar in Brabant is vanaf 30 april een 330 km lang kloosterpad langs Brabantse (voormalige) kloosters gemaakt. In het tweeluik van tv-programma Kruispunt doet dominicanes en wandelaar Marga Zwiggelaar mee.

In een tweeluik bewandelt KRO-NCRV Kruispunt de nieuwe pelgrimsroute langs kloosters in Brabant. De eerste aflevering is hier terug te zien, de tweede wordt nog uitgezonden, op 24 mei (NPO2, 22.50u). Zr. Marga Zwiggelaar is te zien vanaf minuut 12.40.

Het Kloosterpad is een wandelpad van 330 kilometer langs een vijftigtal (voormalige) kloosters en abdijen in Midden- en Oost-Brabant. Het pad is opgedeeld in 15 etappes, variërend van 16,5 tot 28 kilometer. De tocht kan worden gelopen in vijftien etappes, van klooster naar klooster. Een overzicht vind je op de site van de KNR, informatie over de start- en stopplaatsen vind je hier.

marga zwiggelaar kruispunt tv 2

Marga Zwiggelaar o.p. en podcastmaker Alida Aurora.

Eerder verschenen

29 oktober 2020
Leestijd 4 min

‘Jij zet mijn voeten in de ruimte’

Lees meer