20 Mei 2021

Kloosterkrant Huissen in het teken van hoop

Ga naar overzicht

Deel op:

oorzichtig 'mag’ er weer wat in het klooster van Huissen, en direct is de belangstelling groot. In de kloosterkrant schrijven bewoners en medewerkers van het klooster over hoop in deze tijden.

Op 1 januari ging het kloostercomplex over in handen van de nieuwe eigenaar: de Stichting Dominicanenklooster Huissen. Dat gebeurde midden in de tweede lockdown. Kort daarna veroorzaakte de vrieskou voor een flinke lekkage. De medewerkers van het klooster, normaal druk met de ontvangst van gasten, namen samen veel van de renovatieklus op zich. Ondertussen werd de tweede verdieping van de communiteit omgebouwd tot kantoorplekken en extra slaapkamers.

In de Kloosterkrant van dit voorjaar staan nieuwtjes over het centrum, reflecties op het thema hoop van onder meer broeder Henk Jongerius o.p., theologe Martina Heinrichs en communicatiemedewerker Hans van der Vinne. Ook wordt u uitgenodigd bij te dragen aan de sociale projecten van het klooster. Door corona zijn de ontmoetingen voor kwetsbaren, mantelzorgers en ouderen stilgezet, maar hopelijk kan dat snel hervat worden.

Eerder verschenen