21 Mei 2021

Jaarverslag Dominicanenkerk Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

elfs zonder corona was het voor de Dominicanenkerk in Zwolle al een pittig jaar geweest: een opgestapt bestuur, de langzame vordering van de verkoop van klooster en kerk, veranderingen in het team. Maar: 'We zijn er nog’.

‘De komende jaren staan we voor grote uitdagingen’, zo besluit het beknopte jaarverslag, dat hier te lezen is. ‘Niettemin is steeds uitgesproken dat we de dominicaanse presentie willen voortzetten. Bezielde bewoning van het klooster, een dynamische geloofsgemeenschap en een inspirerend programma van activiteiten in het klooster zijn de fundamenten hiervoor.’

‘Ondanks alle uitdagingen zijn we dankbaar dat we een levendige gemeenschap zijn, waarin mensen zich graag inzetten en een bijdrage willen leveren. En hoe gaan we verder? Wat is onze stip op de horizon? Zoals provinciaal René Dinklo schrijft in het boekje Miniaturen: “De toekomst valt niet dicht te regelen. Gewoonweg omdat dat niet kan. Toekomst achterhaalt zichzelf. Maar bovenal geldt dat we ruimte in ons leven moeten houden waarin God in ons werkzaam kan zijn. Leven van wat komt betekent: leven met vertrouwen, door goed te zijn en goed te doen”.

Eerder verschenen

14 april 2021
Leestijd 1 min

Klooster Zwolle zoekt medebewoners

Lees meer