24 Mei 2021

In jouw voetspoor - Karin Bornhijm

Ga naar overzicht

Deel op:

Ik hoop te laten zien dat God heel dichtbij is en dat geloven niet iets ingewikkelds is.’ Ansichtkaart van lekendominicaan Karin Bornhijm.

Dit jaar is het 800 jaar geleden dat de heilige Dominicus stierf, op 6 augustus 1221 in Bologna. Leden van de Orde der Predikers sturen hem ansichtkaarten over hun reis in zijn voetspoor. 

ansicht voor dominicus karin bornhijm

Lieve broeder Dominicus,

Toen ik als twintiger in Rotterdam kwam wonen, maakte ik voor het eerst kennis met uw volgelingen. En ik leerde enorm veel van al die broeders en zusters! In uw voetspoor mocht ik vele jaren samen met kinderen en hun ouders op zoek naar God en het geloof. En het waren de tieners van destijds die me het zetje in de rug gaven: in 2000 legde ik mijn professie af en verbond me aan uw Orde. Ik ben heel dankbaar dat u hiervoor vanaf het ontstaan van de Orde ruimte hebt gegeven!

Ingebed en gesteund gevoeld door mijn zusters en broeders leerde ik kleine columns schrijven voor de radio. Met kleine radiominiaturen hoop ik dat ik kan laten zien dat God heel dichtbij is en dat geloven niet iets ingewikkelds is. Ik moet dan ook vaak denken aan de tochten die u te voet maakte en hoe u tijdens de tochten steeds met God in gesprek was. Tot voor kort waren mijn dagelijkse treinreizen gelijkvormig; het gaf verrassende ontmoetingen.

In hartje Rotterdam zijn uw dominicaanse mensen al 400 jaar verkondigend aanwezig! Maar in onze tijd zijn de kerkgebouwen veel te groot geworden voor de groep mensen die er nog naar toe gaan. De komende tijd ga ik samen met anderen op zoek naar hoe die verkondiging de komende jaren verder vorm kan krijgen in groot-Rijnmond. Uw voorbeeld en opdracht indachtig zal de studie (het liefst in Leuven) daarbij niet vergeten worden: ik ben immers nog lang niet uitgeleerd!

zusterlijke groet,

Karin

Eerder verschenen