16 Mei 2021

Geestkracht

Ga naar overzicht

Deel op:

Hoe vaak laat jij je eigenlijk door de Heilige Geest leiden?’

Richard Steenvoorde o.p. Foto: Marloes van Doorn

‘Hebt gij de heilige Geest ontvangen toen ge het geloof hebt aanvaard?’ (Handelingen 19:2)

In de internationale studentenparochie waar ik werk, kom ik regelmatige in contact met jonge mensen die voor het eerst sinds lange tijd weer in de kerk komen. De redenen hiervoor lijken vaak sterk op elkaar. Van huis uit katholiek opgegroeid, zijn ze nu voor studie of werk aangekomen in een land en een stad waar het geloof niet vanzelfsprekend is.

Rotterdam kent slechts een kleine 14% katholieken op een inwoneraantal van 651.000 inwoners. De meeste katholieken hier komen van over de hele wereld. Aangekomen in de stad ervaren ze de vele mogelijkheden, maar ook al snel de harde kanten. Al snel komen de grote vragen naar boven. En op de een of andere manier vinden ze de weg naar de Eendrachtskapel in het hart van de stad. Voor de corona-epidemie kwamen er zo’n 160 bezoekers op een zondagavond naar de Engelstalige mis.

Iets bracht hen in beweging en bracht ons bij elkaar. Ik kan die bonte verzameling van mensen afkomstig van over de hele wereld niet anders verklaren dan als het werk van de Heilige Geest. Hoe vaak laat jij je eigenlijk door de Heilige Geest leiden?

Dominicaan Richard Steenvoorde is prior van de communiteit van Rotterdam en studentenpastor. Hij werkt aan een proefschrift in de systematische theologie aan de KU Leuven. 

Deze overdenking komt uit de Belgische serie Resurrexit, dagelijkse overdenkingen van leden van de dominicaanse familie van Vlaanderen en Nederland, tussen Pasen en Pinksteren. Meer weten? Klik hieronder.

Eerder verschenen

06 april 2021
Leestijd 1 min

Resurrexit: er is een ‘verder’

Lees meer