08 April 2021

Huis van Dominicus maakt website voor burn-out

Ga naar overzicht

Deel op:

p Eerste Paasdag lanceerde het Huis van Dominicus, spiritueel centrum in de stad Utrecht, de website 'Ruimte van Hoop’, voor mensen die burn-out of ontregeld zijn. 'Je bent niet ziek en er is niet zomaar een medicijn.’

Klik om naar de website www.ruimtevanhoop.net te gaan

Ruimte van Hoop is een digitaal platform voor en door mensen die te maken hebben met ontregeling en burn-out. Een plek voor mensen die er middenin zitten en voor mensen die hun weg eruit hebben gevonden en hun ervaringen willen delen. Een plek die hoop en houvast biedt in deze onzekere tijden.

Op de website staan artikelen en podcasts met gesprekken.

Mensen zijn kwetsbare wezens en worden gekwetst. Door elkaar, door het leven en soms door zichzelf. Dat kan het leven een tijdlang moeizaam en taai maken, soms zozeer dat alles niet meer lijkt te kloppen of te lukken. Overspannen en ontregeld, burn-out.

Het overkomt velen, maar als het jou overkomt denk je dat je de enige bent. Het is bijna regel, maar jij voelt je een uitzondering, alsof iedereen weet hoe je moet leven behalve jij. Dus ga je op zoek naar iemand die jou dat kan leren, zodat je kunt genezen.

Maar je bent niet ziek en er is niet zomaar een medicijn.

Ruimte
www.ruimtevanhoop.net biedt een ruimte waarin mensen die zich soms hopeloos voelen, elkaar helpen hoop te vinden en elkaar hoop aanreiken. Niet door trucjes te delen die ze zoveel mogelijk onkwetsbaar maken, maar door van elkaar en aan elkaar te leren hoe met kwetsbaarheid om te gaan.

De makers van de website doen dit vanuit de hoop dat dit mensen helpt samen een betekenisvolle weg door het leven te vinden.

Eerder verschenen

30 november 2020
Leestijd 2 min

Dagelijks gebed in Dominicus Utrecht

Lees meer