20 April 2021

Hoe is het met 'Getrouwd met Jezus'?

Ga naar overzicht

Deel op:

e documentaire 'Getrouwd met Jezus’ over dominicanes Theresa Anne uit Sittard is nog steeds niet te zien, maar wel geselecteerd voor het International Christian Filmfestival.

Studenten journalistiek Anne Mulders en Pien Veenink maakten hun documentaire ‘Getrouwd met Jezus’ over het leven van de Amerikaanse dominicanessen van St. Cecilia in Sittard, met een hoofdrol voor zr. Theresa Anne. Eerder berichtten we over een crowdfunding, die succesvol verliep. Het geld is gebruikt om de film te ondertitelen en de geluidsnabewerking en kleurencorrectie goed te kunnen doen. De makers wilden de film geschikt maken voor het grote doek.

Eerder verschenen

De film is positief beoordeeld door de docenten van de opleiding, maar vertoning werd vanwege corona alsmaar uitgesteld. Anne en Pien hopen nu dat in juni bij het CampusDoc Filmfestival in Utrecht de film te zien zal zijn.

De film zal wel al te zien zijn in de VS, omdat-ie genomineerd is voor de award ‘Best student film’ van het International Christian Filmfestival, van 19 tot en met 22 mei 2021 in Florida. De makers hopen dat ze erheen kunnen.

Nieuws over de film komt via de Facebookpagina.

getrouwd met jezus fimposter