13 April 2021

'Gods aanwezigheid tilt een gesprek op'

Ga naar overzicht

Deel op:

orinne van Nistelrooij was docent Nederlands, maar werd bijna twintig jaar geleden theoloog. 'Op grensmomenten in de levens van mensen probeer ik het gesprek naar God te openen.’ Een interview uit het ND.

Corinne van Nistelrooij is pastor van de Dominicanenkerk in Zwolle en lekendominicaan. Op 2 april stond een interview met haar in het Nederlands Dagblad. Klik hier voor de krant en hier voor de tekst op de website van het Zwolse klooster.

Op haar veertigste begon Van Nistelrooij aan de zeven jaar durende theologiestudie. ‘Natuurlijk wist ik al die jaren niet wat de studie me zou brengen, maar ik dacht regelmatig aan de komst van mijn vier kinderen. Al had ik er geen idee van of ze gezond zouden zijn en hoe ze zouden opgroeien, toch was ik met iedere zwangerschap dolgelukkig. Zo heb ik mijn studie ook aangepakt; ik wist niet waartoe het zou leiden, maar wilde alles open ontvangen.’

Van Nistelrooij dacht dat de volgende stap in haar carrière die van geestelijk verzorger in een ziekenhuis zou zijn. Tot ze op een dag de vacature van pastoraal werker in haar eigen Dominicanenkerk zag. ‘Mijn man was niet gelovig toen we dertig jaar geleden hier kwamen wonen en ik ervoer dat daar binnen de Dominicanenkerk ruimte voor was. Hij was welkom. Die ruimte ben ik altijd blijven voelen’, zegt Van Nistelrooij. ‘Jaren later heeft hij zich, samen met onze jongste, alsnog laten dopen.

Eerder verschenen

13 maart 2021
Leestijd 2 min

Voorlopig geen nieuwe pastor in Zwolle

Lees meer