19 April 2021

'Doe niet zomaar iets, sta erbij stil'

Ga naar overzicht

Deel op:

”Don’t just do something. Stand there.” Deze uitspraak van de Amerikaanse jezuïet en vredesactivist Daniel Berrigan (1921-2016) betekent veel voor mij: doe niet zomaar iets, sta erbij stil.’ Radiominiatuur van Erik Borgman.

Erik Borgman o.p.

‘We worden geregeerd door wat we haalbaar achten. “Dat willen mensen tegenwoordig niet meer”, klinkt het nogal eens. “Dat begrijpen mensen niet.” Als Jezus dat een argument had gevonden, had Hij beter kunnen zwijgen.’

Radiominiatuur van hoogleraar theologie en lekendominicaan Erik Borgman.

Elke zaterdag besluit iemand uit de dominicaanse familie de uitzending van Zin in Weekend, Radio 5, rond 19.55u.

Klik hier voor een achtergrondartikel over Daniel Berrigan s.j. De gebruikte foto is uit 2008 en komt van Wikipedia.