29 Maart 2021

Zondagen in de veertigdagentijd

Ga naar overzicht

Deel op:

p de zondagen van de veertigdagentijd in 2021 stond br. Michael-Dominique Magielse o.p. in korte video’s stil bij de liturgie. De video’s zijn hier verzameld.

Eerste zondag van de veertigdagentijd

De eerste meditatie over de eucharistie en de Veertigdagentijd van br. Michael-Dominique Magielse o.p. gaat over de openingstekst (Introitus) van de eerste zondag van de Veertigdagentijd: ‘Wanneer mijn dienaar Mij aanroept, geef ik gehoor. Ik zal hem redden en hem aanzien verlenen: een lang leven zal ik hem schenken’ (Ps.91,15-16).

In de video wordt deze tekst op dominicaanse wijze gezongen in het gregoriaans door de broeders van OP Chant.

Tweede zondag van de Veertigdagentijd

Op de tweede zondag van de Veertigdagentijd geeft br. Michael-Dominique een catechese bij het begin van de eucharistieviering.

Derde zondag van de Veertigdagentijd

Op de derde zondag van de Veertigdagentijd geeft br. Michael-Dominique een catechese bij de dienst van het woord, deel van de eucharistieviering.

Vierde zondag van de Veertigdagentijd

Op de vierde zondag van de Veertigdagentijd, ook wel zondag Laetare genoemd staat br. Michael-Dominique opnieuw stil bij het woord en zoomt hij in de homilie, ofwel de preek.

Vijfde zondag van de Veertigdagentijd

Op de vijfde zondag van de Veertigdagentijd staat br. Michael-Dominique stil bij het tweede deel van de eucharistieviering.

Palmzondag

In deze video kijkt br. Michael-Dominique Magielse naar het eucharistische gebed, en met name naar de prefatie: een dankzegging die het gebed inleidt.