13 Maart 2021

Voorlopig geen nieuwe pastor in Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

nlangs nam Hans Schoorlemmer afscheid als pastor van de Dominicanenkerk in Zwolle. Hij wordt voorlopig niet opgevolgd, staat in de nieuwe editie van het blad van de gemeenschap.

Pastor Hans Schoorlemmer bij zijn afscheid op Valentijnsdag.

Hans Schoorlemmer, die met pensioen is gegaan, werkte vier jaar in de Zwolse kerkgemeenschap. In zijn bijdrage in het blad memoreert hij echter dat hij als kind al achterop de brommer met zijn vader naar deze kerk ging.

Afgelopen november werd een vacature opengesteld voor een RK Theoloog, maar die heeft niet tot een aanstelling geleid, schrijft voorzitter Gert-Jan Walgemoed in de inleiding van Presenteerblad, het tijdschrift van de Dominicanenkerk, dat hier digitaal te lezen is.

In overleg met pastor Corinne van Nistelrooij o.p. is besloten pas op de plaats te maken, en het liturgieteam uit te breiden met enkele vrijwillige krachten, aldus Walgemoed. Over een aantal maanden wordt de vacature weer uitgezet.

Het Dominicanenklooster Zwolle is in een overgangsfase. Het gebouw wordt overgedragen aan HMO, de Herstructureringsmaatschappij Overijssel, een provinciale organisatie die voor beheer en verbouwing van het grote gebouw gaat zorgdragen. Vorig jaar werd daartoe een masterplan vastgesteld.

Kerk, programma’s en bezielde bewoning zullen blijven, maar met een ouder wordende communiteit is de vraag hoe. Voorzitter Walgemoed hoopt dat onder meer leden van de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland een grotere rol zullen spelen.

Lees hier het Presenteerblad, waarin ook een artikel staat van de projectleider van de HMO en een interview met nieuwe bewoner Jan van Duijnhoven.

zwolle weerspiegeld

Foto: Koos Nuninga