23 Maart 2021

Thuisliturgie voor Goede Vrijdag en Paaswake

Ga naar overzicht

Deel op:

en viering volgen op afstand, via een scherm, is anders dan thuis vieren. Voor Goede Vrijdag en de Paaswake in coronatijd maken lekendominicanen een thuisliturgie. Met teksten, muziek en gebaren.

De viering van Goede Vrijdag, Door de duisternis, is beschikbaar op deze website op vrijdag 2 april 2021 van 14:30 uur, tot Stille Zaterdag 3 april 2021, 18:00 uur.

De viering van de PaaswakeIn doorbrekend licht, is beschikbaar op deze website op Stille of Paaszaterdag 3 april 2021, van 20:30 uur tot de volgende morgen 12:00 uur.

De vieringen worden gemaakt door lekendominicanen, die de gebedsteksten en de lezingen inspreken. Zij doen dat allereerst voor intern gebruik, maar stellen de viering graag beschikbaar voor ieder die er verder gebruik van wil maken.

De teksten kun je beluisteren of je kunt ze zelf lezen, hardop of in stilte. De geluidsfragmenten en de symbolen zijn bedoeld als een handreiking. Afhankelijk van hoe je de liturgie viert, duurt het ongeveer anderhalf uur.

Deze website bood al eerder thuisliturgieën aan, met de Paaswake vorig jaar, Pinksteren en de advent. Het is een manier om onszelf en elkaar te helpen in het samen vieren, op afstand. De link hieronder bevat een reflectie.

Andere vieringen

Tips voor het vieren van Witte Donderdag:

– 19.00 uur: Eucharistieviering met Jozef Essing o.p. in het dominicanenklooster Zwolle, kijk hier

– 20:00 uur: De laatste maaltijd en de eerste in de Dominicus Amsterdam, kijk hier

– 20.45 uur: Gebed en wake met Leny Beemer o.p. en Magda de Jong in het Huis van Dominicus te Utrecht, kijk hier

– Of een schriftelijke overdenking per mail van Martina Heinrichs, deel van de online retraite van het Dominicanenklooster Huissen in de Goede Week, hier aanmelden

thuisliturgie collage 2

Collage van de viering van de thuisliturgie vorig jaar.

Eerder verschenen

14 april 2020
Leestijd 6 min

Als vieren thuis gebeurt

Lees meer