30 Maart 2021

Passiemuziek en een goed gesprek vanuit Utrecht

Ga naar overzicht

Deel op:

et Huis van Dominicus in Utrecht is ook digitaal te bezoeken: in de Goede Week dagelijks over passiemuziek met Bachkenner Frank de Munnik en onlangs in een interview met 'jonge hemelbestormer’ Robert Jan Nijland.

Het Huis van Dominicus gaat maandelijks in gesprek met aankomende theologen over hun inspiratie en roeping. Op 25 maart voerde theoloog en lekendominicaan Erik Borgman een gesprek met Robert Jan Nijland, jongerenwerker in Amsterdam. Hieronder terug te zien. Op 29 april maken we online kennis met Daan Savert. Hij woont in het Jeanette Noëlhuis, een leefgemeenschap in de Bijlmer met christelijk-anarchistische roots, en is bezig met de onderzoekmaster ‘Peace, Trauma and Religion’.

Vanaf Palmzondag brengt het Utrechtse dominicaanse centrum dagelijks een filmpje over passiemuziek. We maken kennis met een middeleeuwse passie, een passie van net vóór Bach, de Mattheus zonder koor, muziek waarin Maria Magdalena een rol speelt en een hedendaagse passie.

Frank de Munnik vertelt daarbij over de achtergronden van deze muziek. Hij is docent aan het Utrechtse conservatorium en programmamaker voor NPO 4, en is ook de maker van de veel beluisterde podcast Bach van de Dag.