06 Maart 2021

Online retraitereeks Huissen in de Goede Week

Ga naar overzicht

Deel op:

at is er goed aan de Goede Week? Het Dominicanenklooster Huissen biedt in deze coronatijd een digitale retraite aan van 28 maart tot 4 april, met dagelijkse mail en vier video’s. Al meer dan 1500 mensen schreven zich in.

Goed is het nieuws dat het goede het kwade niet wegneemt, maar omgeeft. De coronatijd maakt dit scherper zichtbaar. We kunnen wat naar is niet voorkomen of oplossen. We kunnen wel door het duister gaan en op licht en leven blijven vertrouwen, samen en ieder voor zich.

Vanuit deze gedachte organiseert het Dominicanenklooster Huissen, waar nog steeds geen bezoekers welkom zijn, een aanbod om online te vieren. Van zondag 28 maart t/m zondag 4 april krijg je een dagelijkse bezinning op de boodschap van de Goede Week.

Elke ochtend ontvang je een mail met een schriftelijke overdenking, video of meditatie, deze kun je lezen of kijken op een voor jou geschikt moment.

Behalve op Goede Vrijdag, dan ben je uitgenodigd om, vanuit een gevoel van verbondenheid, om 20:00 uur gezamenlijk stil te staan bij de bijzondere betekenis van deze dag. (Na afloop is de video van deze viering ook nog online beschikbaar).

Van dag tot dag
Zondag 28 maart, Palmzondag: videoboodschap en overdenking door Arjan Broers

Maandag 29 maart: schriftelijke overdenking per mail van Marga Haas
Dinsdag 30 maart: schriftelijke overdenking per mail van Maria van Mierlo
Woensdag 31 maart: schriftelijke overdenking per mail van Geertje Couwenbergh

Donderdag 1 april, Witte Donderdag: schriftelijke overdenking per mail van Martina Heinrichs
Vrijdag 2 april, Goede Vrijdag: schriftelijke overdenking per mail en om 20.00 uur een online viering met overdenking en zang door Arjan Broers en Jan Kortie

Zaterdag 3 april, Stille Zaterdag: schriftelijke overdenking per mail en online stilte-meditatie door Ton Roumen
Zondag 4 april, Pasen: online overdenking van Henk Jongerius o.p.

Bij elke overdenking is een illustratie gemaakt door Mayke Mars (www.arttobeyou.com)

Aanmelden: klik hier.