02 Maart 2021

Festival dominicaanse kunst

Ga naar overzicht

Deel op:

an 1-5 september is in Talinn, de hoofdstad van Estland, een festival over dominicaanse kunst en van dominicaanse kunstenaars. Ook digitaal te bezoeken.

In concerten, tentoonstellingen, liturgische momenten, lezingen en gesprekken presenteren muzikanten, schrijvers, schilders en fotografen uit de Europese dominicaanse familie hun werk en kunnen de in dialoog met het publiek en lokale kunstenaars.

Er zijn altijd kunstenaars in de Orde der Predikers actief geweest, die met hun talent de boodschap van het evangelie verkondigen. Tijdens deze dagen kunnen ze elkaar ontmoeten en met alle deelnemers in gesprek over hun manier van prediken.

Een groot deel van de activiteiten zal toegankelijk zijn via livestreaming, maar ook iedereen is welkom om persoonlijk aanwezig te zijn. Kijk onderaan deze pagina voor namen van deelnemende kunstenaars en andere dominicaanse sprekers.

Wil je financieel bijdragen? Dat kan via www.op.org/donate. Elke gever die meer dan € 60 doneert krijgt een masker, ontworpen voor deze gelegenheid door br.  Felix Hernandez, O.P.

In onderstaand filmpje presenteert de Belgische broeder Alain Arnould, socius voor Noordwest-Europa en Canada, het festival.