09 Maart 2021

Diakenwijding br. Augustinus Aerssens

Ga naar overzicht

Deel op:

p vrijdag 19 maart vindt om 15.00u in de Dominicuskerk (het Steiger) in Rotterdam de diakenwijding plaats van br. Augustinus Aerssens. Er zal een livestream te zien zijn via deze website.

Augustinus Aerssens o.p.

De viering is op 19 maart het hoogfeest van St. Jozef. Dat is niet alleen een mooie dag voor een diakenwijding, maar Paus Franciscus heeft dit jaar ook uitgeroepen tot het jaar van St. Jozef (zie de apostolische brief Patris Corde van Paus Franciscus).

De wijdend bisschop is Mgr. Dr. Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam. Concelebranten zijn provinciaal René Dinklo en studenten-magister Paweł Gużyński. De diaken van dienst (die de wijdeling zal bekleden met stola en dalmatiek) is prof. dr. Henk Schoot, directeur van het Thomas Instituut te Utrecht, waar br. Augustinus in het verleden voor heeft gewerkt.

Lectrices zijn zr. Maria Catharina Al en lekendominicaan Yvon Westhuis. De muzikale ondersteuning van de viering zal worden verleend door parochianen van de parochie Tous les Saints (Franstalige parochie in Den Haag), waar Augustinus sinds september 2020 zijn pastorale stage doet.

Er kunnen helaas slechts dertig mensen in de kerk zitten, vanwege de coronamaatregelen. Dit zijn uitsluitend genodigden.

Via deze site zal de viering live te volgen zijn.

Eerder verschenen

01 november 2020
Leestijd 2 min

Portret broeder Augustinus door RTL Nieuws

Lees meer