26 Maart 2021

Adem in de woestijn 33

Ga naar overzicht

Deel op:

Tijdens de verkiezingen viel me op dat nogal wat mensen op een partij stemden die hun directe persoonlijk belang dient.’

Evangelie van vandaag: Joh. 10, 31-42

Tijdens de verkiezingen viel me op dat nogal wat mensen op een partij stemden die hun directe persoonlijk belang dient. Zo heeft menige partij zich ook geprofileerd. Het lijkt de enige weg om iets te bereiken. Ik krijg het daar wat benauwd van. Het gaat toch om een goede wereld voor allen?!

Jezus gaat anders te werk. Hij laat zich niet leiden door de mensen die hij voor zich kan winnen, maar door wat zijn Vader van hem vraagt. Dat verdiept hun verbondenheid tot een intense eenheid.

Johannes zegt dat prachtig: ‘Gods Zoon’ is hij’! Maar dat beeld stuit op verzet: hij zou zich tot God verheffen. Jezus’ weerwoord is krachtig: ‘Als God zelf ons goden noemt, hoe kunt u mij dan beschuldigen van godslastering?’ Maar ze horen niet naar zijn stem.

De weg naar goed samenleven draagt het risico in zich van uitsluiting en dood. Zijn liefde kost hem uiteindelijk het leven.

Gij,
Levensadem,
schenk uw kinderen moed en vertrouwen
om met U te gaan,
op hoop van zegen.

Anneke Grunder o.p.

collage week 6 adem in de woestijn

In de zesde week van deze vastenserie hoor en lees je bijdragen van Marga Zwiggelaar, Marie-José Dusseldorp, Jan van Hooydonk, Sipke Draisma, Anneke Grunder, Marianne Merkx

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer