19 Maart 2021

Adem in de woestijn 27

Ga naar overzicht

Deel op:

In het nieuws hoor ik zorgpersoneel soms voor lastige keuzes staan als de IC-bedden bijna vol zijn.’

Evangelie van vandaag: Matteüs 1,16.18-21.24a

 

In het nieuws hoor ik zorgpersoneel soms voor lastige keuzes staan als de IC-bedden bijna vol zijn. Wie krijgt toegang tot reguliere zorg? Wie kan er wel naar de IC? Ik zou niet graag in de schoenen van zorgmedewerkers willen staan die deze lastige keuzes. Wat is rechtvaardig?

Ook Jozef, de man van Maria, stond voor een lastige keuze. Maria was zwanger voordat zij gingen samenwonen. Bij Maria blijven, zou nadelig voor haar uit kunnen pakken. Van haar scheiden, pakte nadelig voor Jozef uit. God hielp hem een handje en in een droom hoort hij dat hij niet bevreesd hoeft te zijn Maria zal een zoon ter wereld brengen die Gods volk zal redden. Een teken van hoop bij een lastige keuze.

De keuzes waarvoor zorgmedewerkers soms staan, de keuze waar Jozef voor stond, zijn grote vragen. In het klein vind ik het soms ook lastig om keuzes te maken. Laat ik mij testen, ga ik naar school…

Ik hoop dan vanuit deze woestijn sprankjes van hoop op perspectief te mogen ontdekken.

Dominicus Kamsma o.p.

collage week 5 adem in de woestijn

In de vijfde week van deze serie hoor en lees je reflecties van: Wijbe Fransen, Stefan Ansinger, Marijke Besteman, Holkje van der Veer, Dominicus Kamsma, Angela Nguyen-Bruens.