18 Maart 2021

Adem in de woestijn 26

Ga naar overzicht

Deel op:

Toen de mogelijkheid zich aandiende om gevaccineerd te worden, heb ik geen moment getwijfeld.’

Evangelie van vandaag: Joh. 5, 31-47

 

Ik luister zo min mogelijk naar de complotdenkers. Kom ik zo’n geluid op Facebook tegen, dan lees ik dergelijke berichten niet. Waarom zou ik twijfelen aan de integriteit van wetenschappers die het kunnen weten? Om een probleem als corona tackelen hebben we eerlijke mensen en vertrouwen nodig.

Toen de mogelijkheid zich aandiende om gevaccineerd te worden, heb ik geen moment getwijfeld. Vertrouwen krijgen door vertrouwen te geven. In de oprechtheid van een anderen geloven. Dat is de basishouding waarmee ik leef.

In het evangelie van vandaag zegt Jezus: ‘Als Ik over Mijzelf getuig, dan heeft mijn getuigenis geen waarde. Er is een Ander die over Mij getuigt, en Ik weet dat de getuigenis die Hij over Mij geeft, geloofwaardig is. ‘

Goed spreken, mijzelf daarin oefenen, de intenties van anderen vertrouwen: volgens mij is dit de manier om angst buiten de deur te houden en Gods vrede dichterbij te brengen.

zr. Holkje van der Veer o.p.

collage week 5 adem in de woestijn

In de vijfde week van deze serie hoor en lees je reflecties van: Wijbe Fransen, Stefan Ansinger, Marijke Besteman, Holkje van der Veer, Dominicus Kamsma, Angela Nguyen-Bruens.