17 Maart 2021

Adem in de woestijn 25

Ga naar overzicht

Deel op:

Enkele dagen terug was mijn dochter in wanhoop – drie tieners al weken in huis, samen met hun thuiswerkende ouders.’

Evangelie van vandaag: Joh. 5, 17-30

‘Enkele dagen terug was mijn dochter in wanhoop. Drie tieners al weken in huis, samen met hun thuiswerkende ouders. “De pubertijd zet je niet even op pauze” las ik op dat moment in Trouw en ik stuurde het haar toe.

We moeten dealen met de omstandigheden. Deze tijd maakt me bewust van mijn belangrijkste relaties; met familie, vrienden, dominicaanse zusters en broeders. In de stilte van deze tijd laat ik alle dierbare mensen aan mij passeren. Eenieder draagt zijn eigenheid. Dat maakt ook mijn eigenheid wakker. Ook ik mag er zijn zoals ik ben.

Jezus zegt in het evangelie van vandaag: ’Tot op de dag van vandaag is mijn Vader voortdurend aan het werk en houd ook Ik niet op met werken’.

Ook in en door onze ontmoetingen is het goddelijke voortdurend aan het werk.
Zelfs in de stilte.
Zelfs in de wanhoop.

Het maakt me mild en geduldig om te dealen met de situatie.’

Marijke Besteman o.p.

In de vijfde week van deze serie hoor en lees je reflecties van: Wijbe Fransen, Stefan Ansinger, Marijke Besteman, Holkje van der Veer, Dominicus Kamsma, Angela Nguyen-Bruens.

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer