16 Maart 2021

Adem in de woestijn 24

Ga naar overzicht

Deel op:

God is ons altijd voor.’

Evangelie van vandaag: Joh. 5, 1-3a, 5-16

Of we nu thuis zijn of onderweg, binnen of buiten, rustend of werkend: we nemen onszelf altijd mee. Maar eenzame plekken zoals de woestijn of de plek achter onze laptop maken ons daarvan meer bewust. We kunnen onszelf niet doorgronden omdat de dragende grond van ons bestaan God zelf is, in wiens beeld wij geschapen zijn.

God is ons altijd voor. Hij is hoger dan de hoogste hemelen maar tegelijkertijd dichter bij ons dan wij bij onszelf kunnen zijn. Net zoals de zieke in het evangelie lukt het ons vaak niet om tot Christus te komen. Christus zelf schept de mogelijkheid tot heling en actualiseert deze ook.

Wat een mysterie! Het leert ons: alles is gave en geschenk. Maar de grootsheid en rijkdom van deze gave vraagt om wedergave: Heer laat mij uw liefde lenen om u lief te hebben. De liefde voor onze eerste naaste, onze eigen schepping als gave Gods, en de liefde voor de gave van de schepping om ons heen, zijn overal mogelijk; wanneer we studeren, werken, musiceren, schoonmaken, bidden of met elkaar eten in de gemeenschap.

Stefan Ansinger o.p.

collage week 5 adem in de woestijn

In de vijfde week van deze serie hoor en lees je reflecties van: Wijbe Fransen, Stefan Ansinger, Marijke Besteman, Holkje van der Veer, Dominicus Kamsma, Angela Nguyen-Bruens.

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer