15 Maart 2021

Adem in de woestijn 23

Ga naar overzicht

Deel op:

Ik moet een medisch onderzoek ondergaan, hoe ga ik daar naar toe?’

Evangelie van vandaag: Joh 4: 43-54

 

“Ik moet een medisch onderzoek ondergaan. Hoe ga ik daar naar toe? Met vertrouwen? Misschien ongerust over de uitslag. Vertrouwen kan ik niet zomaar oproepen.

Wel kan ik omtrekkende bewegingen maken: niet aan het ergste denken, rustig adem halen, er over spreken met een vertrouwd persoon. Me openstellen voor de toekomst, niet mijn keel dichtknijpen.

De hofbeambte in het evangelie vandaag is bezorgd over het lot van zijn doodzieke zoon. Hij gaat naar Jezus en vraagt Hem mee te komen. Jezus stelt hem op de proef: ‘Als je geen wondertekenen ziet, geloof je niet’.
‘Kom, Heer’, dringt de man aan.
En Jezus: ‘Ga maar, uw zoon leeft’.

De man gelooft, vertrouwt Jezus op zijn woord, gaat naar huis en hoort onderweg dat zijn zoon genezen is. De man is een voorbeeld voor me. Mijn leven, mijn toekomst, in handen van de Levende geven. Hem op zijn woord vertrouwen.

Heer, vermeerder mijn geloof!”

Wijbe Fransen o.p.

collage week 5 adem in de woestijn

In de vijfde week van deze serie hoor en lees je reflecties van: Wijbe Fransen, Stefan Ansinger, Marijke Besteman, Holkje van der Veer, Dominicus Kamsma, Angela Nguyen-Bruens.

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer