13 Maart 2021

Adem in de woestijn 22

Ga naar overzicht

Deel op:

Hoe komt het toch dat wij mensen zo snel de neiging hebben te vergelijken?’

Evangelie van vandaag: Lukas 18, 9-14

Hoe komt het toch dat wij mensen zo snel in een soort van kramp schieten bij: ‘hij is groot, ik ben klein’ of ‘ik ben klein en zij is groot’, ‘ik ben belangrijker dan……..’, waarom die neiging te vergelijken? De Farizeeër en de tollenaar staan samen in de tempel en willen God loven, de een met een omhaal van woorden, de ander bescheiden en nederig. Voor De Levende is iedereen uniek, ieder op een eigen manier.

Onlangs liep ik op een vroege zondagmorgen door de Hortus, hier in Nijmegen, een stille, prachtige tuin. Het voorjaar diende zich al voorzichtig aan, ik zat op een bankje, zag vogeltjes over de grond scharrelen en plotseling klonken daar de klanken van een blokfluit!

Opeens kun je ademen in de woestijn van alle onrust en drukte van deze tijd. Er is niets dan stilte en muziek. Hoe prachtig en dan kun je zonder woorden God loven en dankbaar zijn.

Ineke van Cuijk o.p. 

collage week 4 adem in de woestijn

In de vierde week van deze serie doen mee: Jacqueline Huizinga, Erik Borgman, Carolien Luijt, Jan van Hooydonk, Cornelis van Lit, Ineke van Cuijk.

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer