08 Maart 2021

Adem in de woestijn 17

Ga naar overzicht

Deel op:

fgaand op nieuws- en praatprogramma’s hebben we het zwaar: de coronatijd brengt eenzaamheid en ongeduld.

Evangelie van de dag:  Lucas 4, 24-30

Afgaand op nieuws- en praatprogramma’s hebben we het zwaar. De coronatijd brengt eenzaamheid en ongeduld. Ziekenhuizen liggen vol mensen met ademtekort. Daarbuiten roepen we de longen stuk. Dat het oneerlijk is, dat de maatregelen niet deugen, dat de crisis niet goed wordt aangepakt.

Wat is het makkelijk wijzen naar de ander.

In het evangelie vandaag zegt Jezus: ‘Voorwaar ik zeg U: geen profeet wordt aanvaard in zijn eigen vaderstad’. Inderdaad, confronterende Wijsheid kan van dichtbij komen en dat is ongemakkelijk.

Jezus haalde zich in zijn eigen stad veel woede op de hals. Maar, zo staat er: ‘Hij ging midden tussen hen door en vertrok’.

Hij vertrok? Ik voel vaak zijn afwezigheid in deze tijd. Wellicht draagt mijn ongeduld daaraan bij. Als ik mijn mening te snel geef, te weinig luister naar de kwetsbare stem van de ander, als ik wijsheid niet meer hoor of horen wil.

‘Midden tussen ons door gaat hij’ … Luister ik?

Ik heb veertig dagen tijd om te horen waar hij in ons midden gaat.

Jacqueline Huizinga o.p.

collage week 4 adem in de woestijn

In de vierde week van deze serie doen mee: Jacqueline Huizinga, Erik Borgman, Carolien Luijt, Jan van Hooydonk, Cornelis van Lit, Ineke van Cuijk.

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer