06 Maart 2021

Adem in de woestijn 16

Ga naar overzicht

Deel op:

e verloren zoon, een raar verhaal.

Evangelie van vandaag: Lucas 15, 1-3, 11-32

De verloren zoon, een raar verhaal.

Eerste bedrijf: de vader geeft zijn jongste zoon alvast zijn erfdeel. Die gaat het verkwisten.

Laatste bedrijf: de jongste zoon keert platzak en in lompen terug naar huis. Vader roept uit: ‘Laten we feestvieren! Want mijn zoon was dood en is weer tot leven gekomen, hij was verloren en is teruggevonden’. Hij herhaalt die woorden nog eens tegen zijn verongelijkte oudste zoon.

Die oudste snap ik. Zo verongelijkt ben ik soms ook als ik vind dat anderen me tekort doen. De jongste is schaamteloos en redt zijn hachje! Zo wil ik niet zijn!

Maar hoe kijkt die vader nou? Hij zegt dat zijn zoon dood was en weer leeft. Dat hij is teruggevonden – hij is toch zelf weggegaan en weer teruggekomen? Raar.

Ik kijk een andere kant op.

Nu ben ik die jongste. Mijn leven lijkt een puinhoop. Ik voel me leeg en verloren. Ik verlang naar een thuis, een veilige plek. Bijna thuis, snelt vader me tegemoet. Hij omhelst me en organiseert een welkomstfeest…

Wie wil er niet zo’n vader?

Els van der Ree o.p.

collage adem in de woestijn week 3

In de derde week van deze serie doen mee: Dominicus Kamsma, Marianne Merkx, Karin Bornhijm, Jozef Essing, René Dinklo, Els van der Ree.

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer