03 Maart 2021

Adem in de woestijn 13

Ga naar overzicht

Deel op:

Wat verlang ik eigenlijk? Straks als de pandemie voorbij is?’

Evangelie van vandaag: Matt. 20:17-28

Wat verlang je?’ vraagt Jezus in het evangelie van vandaag aan de moeder van zijn leerlingen. Tja, en natuurlijk vraagt ze wat iedere moeder waarschijnlijk voor haar kinderen zou wensen: een plaats in Gods Koninkrijk, een hemelse plek. Ze kijkt met haar wens naar de toekomst en droomt… en verlangt…

Wat verlang ik eigenlijk? Straks als de pandemie voorbij is? Het lijkt me heerlijk als ik het langzamere leeftempo zou mogen behouden en dat er vele strakblauwe luchten blijven zodat ik naar de hemel kan kijken, me verwonderend over de eindeloosheid ervan.

Gerinkel van de deurbel haalt me uit mijn mijmering. De buurvrouw komt een bakkie zuurkool brengen: lekker!

En terwijl ik terugloop naar mijn werkkamer denk ik aan al die mensen die nu voor elkaar zorgen en naar elkaar omzien. Hoe mooi zou het zijn als dat zou kunnen blijven! Als een oase waar we elkaar met aandacht ontmoeten, als een paradijs op aarde.

Karin Bornhijm o.p.

collage adem in de woestijn week 3

In de derde week van deze serie doen mee: Dominicus Kamsma, Marianne Merkx, Karin Bornhijm, Jozef Essing, René Dinklo, Els van der Ree