02 Maart 2021

Adem in de woestijn 12

Ga naar overzicht

Deel op:

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dacht ik nog: vandaag jij, morgen ik.’

Evangelie van de dag: Mt 23,1-12

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dacht ik nog. Vandaag jij, morgen ik. De wereld, onze wereld wordt steeds kleiner, door het virus, de maatregelen, Coronamoeheid. Ik concentreer me op wat van waarde is en hoop dat vast te houden. Geen ruis, gedoe of buitenkant. Alleen maar binnenkant, echte aandacht en contact met elkaar, met m’n ziel. Wat een rust, wat een stilte. Op adem komen.

Natuurlijk knapt mijn bubbel, zoals elke zeepbel, omdat er stof en ander ongerief tegenaan komt. Gelukkig maar, want niks hetzelfde schuitje. Deze crisis treft je harder als arm, eenzaam of dak- of thuisloos bent. Als je met geweld of ziekte kampt. De wereld staat op zijn kop, maar hun wereld stort in.

Overspoeld door verhalen, sombere cijfers, oplopende spanningen en voorkruiperij hoor ik die tegenstem, tegen machtsmisbruik, nepnieuws en dikdoenerij: ‘gij zijt allen broeders’, klinkt er vanuit het Mattheusevangelie. En zusters natuurlijk.

Wat een verademing. Op naar een wereld voor iedereen.

Marianne Merkx o.p.

collage adem in de woestijn week 3

In de derde week van deze serie doen mee: Dominicus Kamsma, Marianne Merkx, Karin Bornhijm, Jozef Essing, René Dinklo, Els van der Ree

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer