01 Maart 2021

Adem in de woestijn 11

Ga naar overzicht

Deel op:

Met onze studenten ervaar ik de woestijn waarin we zitten: de rek is er een beetje uit en daardoor zijn we geneigd elkaar de maat te nemen.’

Evangelie van vandaag: Lucas 6, 36-38

De onduidelijkheid en eenzaamheid als gevolg van coronacrisis begint veel van onze studenten parten te spelen. Ze voelen zich eenzaam en maken zich zorgen over de toekomst.

Met hen ervaar ik de woestijn waarin we zitten en snakken we naar de oase. De rek is er een beetje uit en daardoor zijn we geneigd elkaar de maat te nemen.

Jezus zegt: ‘Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is’. ‘De maat die gij gebruikt, zal men ook voor u gebruiken’.

Laat de maat die wij voor elkaar gebruiken niet de kritiek op elkaar en anderen zijn, maar juist de ruimte waarin ieder op zijn of haar manier door deze woestijn heen kan komen. Later we elkaar bij de hand nemen en een hoopvol perspectief bieden voor onze trektocht door de woestijn met de oase steeds voor ogen.

Dominicus Kamsma o.p.

collage adem in de woestijn week 3

In de derde week van deze serie doen mee: Dominicus Kamsma, Marianne Merkx, Karin Bornhijm, Jozef Essing, René Dinklo, Els van der Ree

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer