01 Februari 2021

Volop (dominicaanse) zusters in KN

Ga naar overzicht

Deel op:

et was min of meer toeval, schrijft de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, dat het nieuwe nummer uiteindelijk over de roepingen van jonge zusters gaat, onder wie dominicanessen. Maar: 'Toeval is de schuilnaam van God’.

zr. M Catharina Al op de voorpagina. Klik voor meer info.

Anton de Wit noemt de zusters ‘echte radicalen’: ‘niet het valse radicalisme van wie ruiten ingooit, winkels plundert, politie en hulpverleners belaagt en anderszins onrust stookt met een halfslachtig beroep op een slecht begrepen vrijheid’.

In deze editie van het weekblad Katholiek Nieuwsblad prijkt zr. M. Catharina Al, die in november haar eerste professie deed bij de dominicanessen van Neerbosch, op de voorpagina. Journaliste Myrthe Meester maakte een portret van haar en haar medezuster Marga Zwiggelaar en merkt dat kloosterleven niet hoeft te botsen met intellectuele ambities.

Daarnaast staat er een artikel in het blad over de documentaire die twee studenten journalistiek maakten over zr. Theresa Anne van de Amerikaanse dominicanessen in Sittard. Voor de twee jonge vrouwen was het een eerste kennismaking met het kloosterleven en een blijmoedig, intelligent geloof, vertellen ze.

De documentaire Getrouwd met Jezus, positief beoordeeld door de opleiding, had overigens al in première moeten gaan, maar corona gooide ook hier roet in het eten. Deze website houdt je op de hoogte.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Eerder verschenen

17 november 2020
Leestijd 3 min

Eerste professie zusters in 23 jaar

Lees meer