09 Februari 2021

Tweede gemeenschap leken in gevangenis

Ga naar overzicht

Deel op:

a de Amerikaanse gevangenis in Norfolk heeft ook een Belgische gevangenis een dominicaanse lekenfraterniteit, ondersteund door lekendominicaan Ludovic Namurois.

Ludovic Namurois o.p.

Dat meldt de website Kerk en Leven. Ludovic Namurois vertelt: ‘Bij een bezoek aan de gedetineerden was ik onder de indruk van de kwaliteit van hun gebedsleven, hun honger naar verbinding met anderen, binnen en buiten de muren, en naar iets dat hen overstijgt.’

Dominicaan Patrick Gillard is aalmoezenier in de penitentiaire instelling in Ittre, 30 kilometer onder Brussel. De vorige magister van de Orde, Bruno Cadoré, moedigde Gillard en Namurois aan om te werken aan wat mogelijk de tweede dominicaanse fraterniteit van gevangenen in de wereld zou kunnen worden.

In oktober 2018 legden tien gevangenen en de lekenaalmoezenier hun tijdelijke gelofte af. Eind dit jaar mogen ze die vernieuwen of definitief maken. Sinds november 2019 is de groep officieel lekenfraterniteit.

Lees: Kerk en Leven

Eerder verschenen

02 juni 2016
Leestijd 2 min

Een gevangenis als plaats van hoop

Lees meer