03 Februari 2021

Een woord van genade overbrengen

Ga naar overzicht

Deel op:

e 2e februari is niet alleen Maria Lichtmis, maar ook de dag van het Godgewijde of religieuze leven. De Vlaamse dominicaan Anton-Marie Milh werd vanwege deze dag geïnterviewd door Kerknet. Hier te beluisteren.

Een bijzondere ontmoeting met een dominicaanse gemeenschap riep bij Anton Milh het verlangen op om deze orde beter te leren kennen. De aandacht voor intellectuele arbeid en predicatie lagen hem en brachten hem dichterbij de dominicaanse spiritualiteit.

Sinds drie jaar is hij zelf ingetreden. Op dit moment pendelt hij tussen twee gemeenschappen, in Antwerpen en Fribourg. Op een verrassende manier legt hij uit wat voor hem écht religieus leven is. Ook de reden waarom hij bij zijn professie Maria toevoegde aan zijn eerste voornaam is bijzonder. De jonge dominicaan is dan ook een mooi voorbeeld van het unieke karakter van elke roeping.

Eerder verschenen

15 januari 2021
Leestijd 2 min

Promotie over collaboratie in Vlaanderen

Lees meer