11 Februari 2021

Adem in de woestijn

Ga naar overzicht

Deel op:

n deze veertigdagentijd in coronatijd – dus dat is dubbel woestijn – bieden zusters en broeders van de Orde der Predikers een dagelijkse gedachte bij het evangelie, om te lezen of te luisteren.

De vastentijd is een periode van bezinning en afstemming. Wat heb je echt nodig? Waar wil je je aan toewijden? Weet je nog van Wie je adem krijgt?

Deze bizarre coronatijd is voor velen van ons stil en schraal. We missen contact, aanraking, levendigheid. Wat zal het heerlijk zijn als we weer samen kunnen komen om te vieren, te zingen, het brood te breken. En tegelijk weten we dat we niet de eersten of de enigen zijn die door de woestijn trekken, verlangend naar het beloofde land zoals het volk Israël onder Mozes, of naar uitzuivering van roeping zoals Jezus.

Vanaf Aswoensdag vind je op onze website en socials elke dag (behalve zondag) een korte gedachte bij het evangelie van die dag. Tientallen zusters en broeders van de Orde der Predikers in Nederland doen eraan mee. De preekjes van pakweg anderhalve minuut zijn te lezen en te beluisteren.

Kijk dus elke dag op onze site, in het blok onder het dagelijks evangelie. Of schrijf je in, dan krijg je de overdenking en een link naar de opname elke morgen in je mailbox.

Ga met ons mee op een innerlijke pelgrimage naar Pasen!

Schrijf je in om de dagelijkse gedachte in je mail te krijgen.