26 Februari 2021

Adem in de woestijn 9

Ga naar overzicht

Deel op:

In de woestijn van de veertigdagentijd worden we ook door Jezus uitgenodigd om maar eens flink op te ruimen.’

Evangelie van de dag: Mt. 5, 20-26 

Als gij uw gave komt brengen naar het altaar en daar schiet u te binnen dat uw broeder iets tegen u heeft, laat dan uw gave voor het altaar achter, ga u eerst met uw broeder verzoenen en kom dan terug om uw gave aan te bieden. 

In de woestijn van de coronatijd zijn veel mensen aan het opruimen geslagen. De tweedehandswinkels puilen dan ook uit van allerlei tot ‘overbodig’ verklaarde spullen. En ook ik heb mijn steentje bijgedragen aan deze opruimberg.

Als we tot rust komen – al is het dan ook noodgedwongen – zien we pas hoeveel overtolligheid en ballast we om ons heen hebben verzameld. En in de ruststand hebben we ook de tijd, om hier iets aan te doen.

In de woestijn van de veertigdagentijd worden we ook door Jezus uitgenodigd om maar eens flink op te ruimen. Hij heeft het niet over onze overbodige spullen, maar over onnodige ballast in de vorm van al die dingen die staan tussen onszelf en onze zusters en broeders. En daarmee ook tussen onszelf en God.

Jezus heeft vandaag ook nog een opruimtip: wacht niet te lang met deze opruimactie. Maak van vandaag alvast een Opschoondag.

zr. Marga Zwiggelaar o.p.

collage week 2 adem in de woestijn2

Deze week reflecties van Arjan Broers, Marie-José Dusseldorp, Anneke Grunder, br. Michael-Dominique Magielse, zr. Marga Zwiggelaar, Ineke van de Par.

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer