25 Februari 2021

Adem in de woestijn 8

Ga naar overzicht

Deel op:

De woestijn is de ruimte die me nu gegund wordt, waarin ik kan zoeken naar nieuwe deuren die straks voor mij zullen opengaan.’

Evangelie van de dag: Mattheüs 7, 7-12

Een aantal jaar geleden belandde ik tijdens een vakantie in het oosten van Californië in de Mojave-woestijn, in Death Valley, de warmste plek op aarde. Prachtig aan de ene kant, maar door de extreme temperaturen ook uiterst gevaarlijk. Ik dacht bij woestijn altijd aan uitgestrekte dorre vlaktes, zonder enige vorm van leven. Toch blijkt een woestijn ook een uiterst vruchtbare plek te kunnen zijn, met leven in overvloed. Ook in spirituele zin, zo laten de woestijnvaders zien.

Voor mij is dat een houvast in deze tijd in mijn Corona-woestijn. Om het vooral ondanks alle beperkingen een vruchtbare tijd te laten zijn. Jezus zegt vandaag in het evangelie: “Vraagt en u zal gegeven worden; zoekt en ge zult vinden; klopt en er zal worden opengedaan.” Deze boodschap, biedt perspectief, schept ruimte en opent nieuwe wegen. Voor mij spreekt er vooral hoop uit en is de woestijn de ruimte die me nu gegund wordt, waarin ik kan zoeken naar nieuwe deuren die straks voor mij zullen opengaan.

br. Michael-Dominique Magielse o.p.

collage week 2 adem in de woestijn2

Deze week krijg je reflecties van Arjan Broers, Marie-José Dusseldorp, Anneke Grunder, br. Michael-Dominique Magielse, zr. Marga Zwiggelaar, Ineke van de Par.

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer