23 Februari 2021

Adem in de woestijn 6

Ga naar overzicht

Deel op:

U weet wat wij nodig hebben: geen redding als een donderslag bij heldere hemel, maar adem om het uit te houden.’

Evangelie van de dag: Mt. 6, 7-15

Vandaag lezen we bij Matteus over bidden. Jezus zegt: doe het zonder omhaal van woorden, heel simpel. Want God weet al vóór je het vraagt wat je nodig hebt. En dan leert hij zijn leerlingen, ons, het Onze Vader. In de woestijn van deze tijd vind ik deze eenvoud hoopvol.

Bidden is als ademen, zo heet een project waar mijn medebroeder Peter Wols aan meewerkte. Een CD-ROM met schilderijen van Henk Evertzen, van een mens die zoekt naar zekerheid. Er staan meditatieve teksten bij en fragmenten van psalmen.

U Vader in de Hemel, weet wat wij nodig hebben. Geen redding als een donderslag bij heldere hemel, maar adem om het uit te houden, niet moedeloos te worden. Adem om te bidden, adem om te zingen, want zingen is dubbel bidden.

Wat snak ik naar zingen, naar samen, verbonden. Ondertussen laaf ik me in de woestijn van nu aan de oude psalmen, de oude gebeden, en bid ik: Verlos ons van het kwade…

Marie-José Dusseldorp o.p.

collage week 2 adem in de woestijn2

Deze week reflecties van Arjan Broers, Marie-José Dusseldorp, Anneke Grunder, br. Michael-Dominique Magielse, zr. Marga Zwiggelaar, Ineke van de Par.

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer