19 Februari 2021

Adem in de woestijn 3

Ga naar overzicht

Deel op:

Is het raar als ik zeg dat het afgelopen jaar al één groot vasten was?’

Evangelie van de dag: Mt. 9,14-15

‘Er komt een dag, dan zullen ze vasten’, zegt Jezus in het evangelie van vandaag.

Is het raar als ik zeg dat het afgelopen jaar al één groot vasten was? Stilgezet, het alledaagse ritme losgelaten en teruggeworpen op onszelf? Afstand houden, elkaar vooral niet aanraken en alleen zijn met jezelf?

In díe kleine wereld lijkt het alsof ik me alsmaar meer terugtrek en opsluit in mezelf. Is dat vasten?

Vasten is me losmaken uit een god-vreemde wereld en weer verbinding maken met wat ik ten diepste verlang. Teruggaan naar de hartslag van mijn leven. Me richten op de Eeuwige.

In deze 40-dagen wil ik weer voelen waar het op aankomt. Ik ben geen krachtpatser, jij waarschijnlijk ook niet. We zijn allemaal kwetsbaar. Misschien is deze tijd juist een oproep om eerlijk te zijn, naar wat we verlangen.

Ik voel het verlangen om jou weer te zien. Ik verlang naar nabijheid en naar een wereld die weer klopt.

Dat we de Eeuwige en elkaar blijven zoeken.
Ook al duurt dit vasten nog zo lang.

Margot van Veen o.p.

collage week 1 adem in de woestijn

In de eerste week krijg je overdenkingen van Holkje van der Veer, Sipke Draisma, Margot van Veen en Suzanna Louwerse.

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer