17 Februari 2021

Adem in de woestijn 1

Ga naar overzicht

Deel op:

Thuis zijn en achter mijn gesloten voordeur blijven: in deze coronatijd doe ik niet anders, en het valt niet altijd mee.’

Evangelie van de dag: Matteüs 6, 1-6, 16-18

Maar als jullie bidden, trek je dan in je huis terug, sluit de deur en bid als je Vader, die in het verborgene is. En jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen.

Thuis zijn en achter mijn gesloten voordeur blijven. In deze Coronatijd doe ik niet anders en het valt niet altijd mee.

Helaas, ik ken momenten van spanning en somberheid. De brandstof voor mijn nare gedachten zijn: Wat Als? Wat Als dat virus ons bereikt? Ik maak mij dan zorgen over de gezondheid van mijzelf en de mensen om mij heen, mijn medezusters. Ik heb ook zorgen over onze samenleving. Hoeveel veerkracht kunnen we samen opbrengen?

In deze 40 dagen word ik opgeroepen om werk te maken van mijn gebedsleven. Tot bidden komen, dat kan niet zonder de kunst van het loslaten van onze angsten. Vertrouwen en getob loslaten door verbinding te maken met dat wat in de intimiteit tot leven komt.

Soms ervaar ik dat, ingebed zijn bij de Eeuwige.

Zr. Holkje van der Veer o.p.

collage week 1 adem in de woestijn

In de eerste week krijg je overdenkingen van Holkje van der Veer, Sipke Draisma, Margot van Veen en Suzanna Louwerse.

Eerder verschenen

11 februari 2021
Leestijd 2 min

Adem in de woestijn

Lees meer