22 Januari 2021

Laatste nummer van Tijdschrift voor Theologie

Ga naar overzicht

Deel op:

estig jaar na de oprichting in 1961 door Edward Schillebeeckx o.p. verschijnt nu het laatste nummer van Tijdschrift voor Theologie, met artikelen van vijf jonge theologen.

Het veranderend theologisch, kerkelijk en academisch klimaat en het gebrek aan geld en opvolgers is debet aan de opheffing van het blad.

Het door Schillebeeckx opgerichte tijdschrift is vele jaren gemaakt door o.a. dominicaan Ted Schoof. Nu zijn het twee lekendominicanen die de knoop doorhakken: hoofdredacteur en hoogleraar theologie Erik Borgman en eindredacteur en hoogleraar theologie Stephan van Erp.

Het is niet gelukt om jonge theologen te vinden die mee willen doen en de financiële reserves zijn opgebruikt. Het laatste nummer is gewijd aan de manier waarop jonge theologen kijken naar de opdracht van de theologie, om ‘zichtbaar te maken waar volgens ons theologie in de lijn van Tijdschrift voor Theologie bezig is toekomst te krijgen’, aldus de redacteuren.

Het laatste nummer bevat artikelen van Simon Beentjes, Lucie Kolárová, Sjoerd Mulder, Anton Lingier en Ellen Van Stichel.

Klik hier voor de website van de uitgever.