30 Januari 2021

Gregoriaans crowdfunden

Ga naar overzicht

Deel op:

et hun project om de dominicaanse gregoriaanse traditie toegankelijk te maken trokken twee student-broeders wereldwijd aandacht. Nu zijn ze een geldwerving begonnen.

Crowdfunding past heel goed bij de Orde der Predikers, die immers van oorsprong een bedelorde is. Dat schrijven de jonge Nederlandse broeder Stefan Ansinger en zijn Zwitserse medebroeder Alexandro Frezzato op hun website.

Ruim een jaar geleden begonnen zij, beiden student-broeders in Fribourg, met het onderzoeken en toegankelijk maken van de eigen dominicaanse gregoriaanse traditie. Tot hun verbazing kreeg hun YouTubekanaal heel snel een groot aantal abonnees, inmiddels bijna 21.000. Kranten en websites uit de hele wereld besteedden er aandacht aan.

Om het project OPChant te verbeteren willen de twee nu geld ophalen. Bekijk hieronder de video, ga hier naar de website, hier naar het YouTubekanaal en hier naar de crowdfunding.

Eerder verschenen

30 januari 2020
Leestijd 9 min

Meer dan 11.000 abonnees voor OPChant

Lees meer