04 Januari 2021

Ga even mee naar Rome

Ga naar overzicht

Deel op:

e sinaasappelboom in de aangrenzende tuin schijnt nog door de heilige Dominicus geplant te zijn. Italiëblog Cosiddetto ging naar de Santa Sabina, hoofdkwartier van de dominicanen, en maakte een fotoverslag.

Basiliek van Santa Sabina (foto van Wikipedia)

De Basilica di Santa Sabina op de Aventijn, één van de zeven heuvels van Rome, is een indrukwekkende kerk, niet alleen door haar omvang, maar ook door haar eenvoud. Met haar strakke en sobere architectuur is ze één van de oudste voorbeelden van een christelijke kerk gebaseerd op het grondplan van een Romeinse basilica, een gigantische overdekte hal – met een grote centrale ruimte en zijbeuken – bestemd voor handel en rechtspraak.

Ga hier even op reis dankzij Cosiddetto.

Eerder verschenen

01 december 2023
Leestijd 2 min

Dominicaanse sporen

Lees meer