30 December 2020

Stichting eigenaar van Klooster Huissen

Ga naar overzicht

Deel op:

er 1 januari neemt de Stichting Dominicanenklooster Huissen het eigendom over van het hele complex. In de kerstboodschap van de stichting spreekt dominicaan en bewoner Henk Jongerius zijn vertrouwen uit in de overdracht.

Aan de overdracht is lang gewerkt. De Stichting Dominicanenklooster Huissen blijft doen wat ze al doet: open programma’s, projecten voor kwetsbaren en een- of meerdaagse programma’s met bedrijven en organisaties. De stichting wil het ritme van stilte en gebed gaande houden.

Ook wordt er ruimte gezocht voor verwante organisaties die kantoorruimte gebruiken en programma’s organiseren. Zo zit de School voor Transitie nu in De Herberg, de nieuwbouw. Op de tweede verdieping van de vleugel die door de communiteit wordt gebruikt komen ook ruimtes voor kleine ondernemingen die passen bij de missie van het klooster: een centrum van bezinning, bezieling en beweging te zijn.

De overdracht is spannend, zei directeur Aalt Bakker eerder dit jaar, en corona maakt het nog spannender. Hoopgevend was dat na de eerste lockdown het aantal bezoeken en overnachtingen weer heel snel toenam. De sluiting in de kersttijd is echter een strop voor het centrum en voor de tientallen mensen die met kerst en oud en nieuw in het klooster wilden verblijven en aan programma’s wilden deelnemen. Als service maakte het klooster een groot aantal online miniretraites.

Momenteel wonen drie broeders dominicanen in het klooster, zij blijven er wonen zo lang ze willen en kunnen.

In onderstaand filmpje vertellen voorzitter Marjan Verschuure, medewerker Hans van der Vinne en dominicaan Henk Jongerius iets over deze bijzondere tijd voor het klooster, een nieuwe toekomst in.

Eerder verschenen