01 December 2020

In de maak: documentaire ‘Getrouwd met Jezus’

Ga naar overzicht

Deel op:

wee jonge filmmakers zijn begonnen aan hun eerste documentaire, waarin de Amerikaanse dominicanes Theresa Anne uit Sittard centraal staat. Er is ook een crowdfunding gestart.

Anne Mulder (l) en Pien Veenink

Anne Mulders en Pien Veenink zijn onlangs gestart met het maken van hun eerste documentaire ‘Getrouwd met Jezus’. Een korte documentaire die gaat over het leven van de dominicanessen van St. Cecilia in Sittard.

Ze volgen in de docu zuster Theresa Anne (35). Zij ervoer al in haar kinderjaren een roeping van God en ze trad al op haar 18e in bij de dominicanessen in Nashville, Tennessee in de VS. Sinds 2014 woont en werkt ze in Sittard. Haar leven staat in het teken van haar onvoorwaardelijke liefde voor Jezus.

‘Wat ís een roeping? Hoe kun je van iemand houden die je niet écht ziet, hoort of aanraakt? Kan ieder mens dat, of is in God geloven iets wat verleden tijd geworden is? De documentaire gaat dieper in op deze vragen en laat zien wat het kloosterleven anno 2020 betekent, en ook wat het vooral níet betekent’, zo schrijven de maaksters. Ze hebben ook een Facebookpagina gemaakt.

Om deze film op het witte doek te zien verschijnen is er geld nodig. Daarom zijn de filmmakers een crowdfunding gestart om bijvoorbeeld de geluidsnabewerking en kleurencorrectie goed te kunnen doen.

crowdfunding theresa anne sittard