16 December 2020

Dominicaan Jan Boks overleden

Ga naar overzicht

Deel op:

n Aqua Viva in Nijmegen is in de ochtend van 16 december broeder Jan Boks (76) overleden. Zijn lichaam wordt op 21 december bijgezet in de grafkelder van het klooster van Huissen.

Jan Boks o.p., 1943-2020

Jan Boks werd op oudjaarsdag van 1943 geboren en deed in 1962 professie in de Orde. Hij werkte in onze kloosters in Zwolle, Venlo, Rijckholt, Nijmegen en vooral Huissen. Hij behaalde het diploma als aannemer, was gedurende vele jaren econoom van de Nederlandse dominicanen en droeg zorg voor het onderhoud van de gebouwen en kloosters. In Huissen verbouwde hij eigenhandig gedeelten van het klooster ter wille van het vormingswerk aldaar. Ook was hij verantwoordelijk voor de herinrichting en renovatie van de kapel en realiseerde hij de bouw van de Herberg.

Begin oktober moest hij tot zijn verdriet vanwege zijn afnemende gezondheid verhuizen van het klooster in Huissen naar verzorgingshuis Aqua Viva in Nijmegen.

Zijn medebroeders zingen in besloten kring de vespers als avondwake op zondagavond 20 december. De Eucharistie bij zijn uitvaart is, eveneens in besloten kring, op maandagmorgen 21 december. Zijn lichaam wordt bijgezet in de grafkelder van het klooster in Huissen.

Dat hij mag thuiskomen in Gods licht.

Eerder verschenen