31 December 2020

Dansend het jaar uit?

Ga naar overzicht

Deel op:

ansen helpt tegen de lockdown-blues’ aldus de dominicanessen van het klooster Arenberg in Duitsland. De 'Jerusalema Challenge’ was in 2020 een hit en dominicanen (vooral zusters) deden er volop aan mee.

Jerusalema is een nummer van de Zuid-Afrikaanse DJ en producer Master Kgaogelo Moagi met de Zuid-Afrikaanse zangeres Nomcebo Zikode. Het housenummer met gospel-invloeden kwam eind 2019 uit maar ging midden 2020 viraal #JerusalemaChallenge.

Dat begon bij een groep Angolese vrienden dat er een aanstekelijk dansje bij maakte. In de wereldwijde lockdown sloeg dat nogal aan, kijk maar eens verder op sociale media. Of hieronder, de bijdragen van verschillende dominicaanse zusters. Broeders en lekendominicanen zijn nog niet of nauwelijks gespot op YouTube. (Dit is geen hint, alleen een constatering).

Bij de uitvoering uit Zimbabwe, zo tipte ons een oplettende lezer, is wel een broeder te zien.

In Nederland is wel een filmpje gemaakt door de kinderen van de Dominicus Amsterdam, een zelfstandige geloofsgemeenschap, ooit een dominicaanse parochie (onderste filmpje).