24 November 2020

Vredesmaand voor kinderen in Oekraïne

Ga naar overzicht

Deel op:

oor de vierde keer houdt de wereldwijde dominicaanse familie een 'Maand voor Vrede’, dit keer met de focus op Oekraïne. De maand begint op de eerste zondag van de advent en eindigt op 1 januari.

De dominicaanse Maand voor Vrede is bedoeld om solidariteit te betuigen met broeders en zusters die zich inzetten voor de vrede in situaties van geweld en oorlog. In 2017 lag de aandacht bij Colombia, in 2018 bij Congo, in 2019 bij India.

Kinderen in Fastiv en onder meer dominicaan Mykhailo Romaniv

In de periode van Advent 2020 wordt wereldwijd aandacht gegeven aan een dominicaans kinderproject in Oekraïne. In dat land is sinds 2014 en ook nog midden in de COVID-19 pandemie een oorlog aan de gang in de oostelijke regio. In heel het land voelen mensen daar de gevolgen van. Dominicanen in Oekraïne zijn zeer betrokken bij verschillende projecten voor vrede en de begeleiding van slachtoffers. Ook zijn er verschillende jeugdprojecten.

Geestelijke en financiële hulp zal in het bijzonder worden geboden aan het St. Martin de Porres Centrum in Fastiv. Dit centrum wordt al jarenlang gesteund door de Zwolse dominicaanse geloofsgemeenschap. Het zorgt voor sociaal achtergestelde kinderen: wezen, straatkinderen, zieke kinderen en kinderen uit kansarme gezinnen. Sinds het begin van de vijandelijkheden in Oost-Oekraïne heeft het centrum zijn deuren geopend voor meer dan 220 kinderen uit de gevechtszone.

Lees hier de brief van de magister van de Orde. Op de website van de internationale lekendominicanen volgt meer informatie en tips. De laatste nieuwsbrief van de Zwolse dominicaanse groep begunstigers is hier te lezen.

De Dominicaanse Vredesmaand 2020 begint op de eerste zondag van de advent (29 november) en eindigt op 1 januari, de Wereldvrededag van de Kerk.

Eerder verschenen

02 december 2019
Leestijd 2 min

Oekraïense dominicaan in Zwolle

Lees meer