01 November 2020

Portret broeder Augustinus door RTL Nieuws

Ga naar overzicht

Deel op:

an het begin van de roepingenweek en op Allerheiligen publiceert RTL Nieuws een uitgebreid portret van dominicaan Augustinus Aerssens, 'ooit een jongetje dat voetbalde, buiten ravotte en nooit wat met het geloof had – en nu de jongste kloosterling van Nederland is’.

Klik op de afbeelding voor het interview.

Midden in het centrum van Rotterdam, op een parkeerplaats vlak bij de gracht, staat een jongeman in een wit gewaad. Hij zwaait met zijn armen ter begroeting en wijst een parkeerplek aan. Het gewaad, althans, de wijde mouwen, zwaaien met hem mee.

Augustinus (24) valt op, in de drukte van de stad, tussen de haastende bakfietsmoeders, de voorbij sjezende scooters, driftig inparkerende auto’s, het struinende winkelpubliek.

Maar hij is het gewend. Want niet alleen zijn verschijning valt op: ook zijn verhaal is anders dan anders. “Misschien ben ik wel een beetje een vreemde eend in de bijt”, vertelt hij als we in het bijgebouw naast het Dominicanenklooster zijn neergestreken.

“Of nee”, vervolgt hij – hij heeft een zachte stem, praat rustig. “Ik dénk het niet, ik weet het wel zeker, ik ben een vreemde eend in de bijt. Mijn ouders hebben lange tijd moeite gehad om me te volgen.”

Zo begint het portret van RTL Nieuws. Klik hier om het te lezen.

Hier vind je meer informatie over de roepingenweek.

Eerder verschenen

07 september 2020
Leestijd 2 min

Plechtige professie br. Augustinus

Lees meer