20 November 2020

'Fullness of Life and Justice for All'

Ga naar overzicht

Deel op:

uteurs uit binnen- en buitenland reflecteren in dit boek over hoe het 'goede leven voor allen’ vanuit dominicaans perspectief doordacht en op maatschappelijk relevante wijze praktisch vorm kan worden gegeven.

Armoede, ongelijkheid, gewelddadige conflicten, klimaatverandering, migratie, racisme, burn-out zijn slechts enkele van de symptomen die aantonen dat ‘het goede leven voor allen’ (de titel van het laatste DSTS-onderzoeksproject) buiten bereik is voor zo veel mensen in onze wereld.

Is het zoeken naar ‘volheid van leven en gerechtigheid voor allen’ niet een te ambitieus project? Niets minder dan het welzijn van de mensheid – en in het verlengde daarvan de hele schepping – staat op het spel. Hoe kun je het idee van het goede leven voor allen verstaan, gezien de vele crises waarmee de mensheid momenteel wordt geconfronteerd? Sterker nog, hoe is het theologisch te begrijpen?

In dit boek reflecteren dertien auteurs over hoe het goede leven voor allen theoretisch is doordacht en praktisch vorm heeft gekregen vanuit de dominicaanse theologie en spiritualiteit. Het combineert zowel theoretische als praktische perspectieven om de volheid van het leven te bespreken zowel in zijn spirituele als materiële dimensies, met bijdragen over jeugdspiritualiteit, contemplatie, kunst als middel voor gemeenschapsopbouw, gender, marginalisering en management en gerechtigheid voor allen.

Zo laat dit boek een verscheidenheid aan dominicaanse perspectieven zien als waardevolle bijdragen aan een bredere dialoog over het goede leven voor allen.

Onder redactie van Ellen Van Stichel, Thomas Eggensperger o.p., Manuela Kalsky en Ulrich Engel o.p.

U kunt dit boek via deze link bestellen.