17 November 2020

Doe de Liefde niet in een doosje

Ga naar overzicht

Deel op:

ods vertrouwen in ons met wantrouwen beantwoorden is ten diepste ongeloof, onverbondenheid, bandeloosheid.

Anneke Grunder o.p.

Jezus Messias daagt ons, net als de sterke vrouw, uit om zijn schat van het verbond krachtig in te zetten, zoals hij zelf ook heeft gedaan.

We mogen daarbij miskleunen, fouten maken. Dat is ‘all-in the game’. Als we zijn liefde maar niet in een doosje opbergen om te houden wat we hebben. Als we de schat maar niet onder de grond stoppen, waar het geen lucht en inspiratie krijgt en wegkwijnt. Daar is die schat niet voor bedoeld.

Dat is dan ook de reden dat de ‘eigenaar’ boos wordt op de man die maar één talent had. Niet omdat hij niets heeft bereikt, maar omdat hij niets heeft geprobeerd! Omdat hij Gods vertrouwen in ons met wantrouwen heeft geantwoord. Dat is ten diepste ongeloof, onverbondenheid, bandeloosheid.

Wie de kostbaarheden van Gods koninkrijk onder de grond stopt vindt geen thuis in het rijk der hemelen.

Uit de overweging van lekendominicaan Anneke Grunder op 15 november 2020 in Zwolle, lees hier de hele tekst.