23 November 2020

Adventsmoment: bezinnen in coronatijd

Ga naar overzicht

Deel op:

eleef de vier weken van de advent in coronatijd met een kleine thuisliturgie van de dominicaanse familie. Elke zondag van de advent staat er een nieuwe aflevering op deze website.

In de christelijke traditie is advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Die voorbereiding duurt vier zondagen. Elke week mag het licht groter worden. Dit jaar begint de Advent op zondag 29 november.

Advent is een tijd van verlangend uitzien naar de komst van Jezus Christus, Licht van de wereld. En kijken we niet juist dit jaar reikhalzend uit naar licht? Advent is een tijd van voorbereiding, wachten en waken, van inkeer en bezinning.

Voor iedere adventsweek komt op deze website een bezinningsmoment beschikbaar in de vorm van een thuisliturgie. Met behulp van tekst en geluid kun je thuis advent vieren, alleen of met een paar anderen. Het duurt ongeveer een kwartier.

Je kunt zelf thuis het naderen van het Licht tastbaar maken met vier kaarsen, al dan niet op een adventskrans. Iedere week steek je één kaars meer aan, totdat in de laatste week alle vier de kaarsen branden. Ook zou je de kerststal tijdens de bezinningsmomenten beeldje voor beeldje kunnen opbouwen.

De thuisliturgie komt op de website op de adventszondagen 29 november, 6,13 en 20 december om 9.00 uur en is dan een week beschikbaar.

De liturgieën voor de bezinningsmomenten zijn gemaakt door broeders, zusters en leken van de dominicaanse familie. Wij nodigen iedereen uit om thuis met ons mee te vieren en ons samen voor te bereiden op Kerstmis.