01 Oktober 2020

Professieviering lekendominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

p zondag 25 oktober viert de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland de professie van drie nieuwe leden en de bekrachtiging van de professie van een ander. Dat gebeurt in Zwolle.

Bij de professieviering van 2018

Met de professie verbinden mensen zich voor drie jaar aan de Orde der Predikers als lekendominicaan. Na drie jaar volgt de bekrachtiging.

Op zondag 25 oktober doen Marie-José Dusseldorp, Janet Moeijes en Joke Schakenraad professie. Hier stellen zij zich voor. Suzanna Louwerse bekrachtigt haar professie.

De liturgie en met name de pax-ceremonie zijn aangepast aan de coronaregels. Helaas kan er geen receptie worden gehouden.

Er mogen maximaal 30 mensen in de kerk komen. Uit elke regio van de lekendominicanen en uit elke andere dominicaanse geledingen komen twee mensen. Elke feesteling mag twee gasten meenemen.

De viering begint om 15.00u. We hopen dat velen de viering volgen via de live-verbinding van de Dominicanenkerk Zwolle. De link zal op de dag van de viering ook te vinden zijn op dominicanen.nl. Ook komen er foto’s en teksten, een of twee dagen na de viering.

De dominicaanse lekengemeenschap Nederland heeft momenteel 62 leden. Binnenkort beginnen vier aspiranten aan hun initiële jaar.

Professie-DLN-2018-30

Geprofeste leden dragen bij gelegenheden een dominicaanse sjaal. Beeld uit 2018.

Eerder verschenen

17 oktober 2020
Leestijd 5 min

Waarom professie doen?

Lees meer